Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?

20-03-2023 13:37
Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?


Nisan başında ekim.

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ? Önemli: Taze gübrelenmiş yüzeylere lahana, soğan ve havuç ekilmemelidir. Bu bitkileri sadece bir sonraki yıl bu alanlara dikin. Bazı çiftlik gübreleri, larvaları bitkilere zarar verebilecek sinekleri çektiğinden hassaslaşma riski vardır.

Şaşırtıcı: Bir kanarya, onu besleyen olmadığı için tüneğinden düşerse kimse şaşırmaz. Ancak evcil hayvanlarınızı mutlaka beslerken amatör bahçıvanlar bile bitkilerinize şu can alıcı soruyu sorduğunuzda şaşırabilirler: Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ? "Gübreleme yaptınız mı? Yaptıysanız, ne zaman, ne ile, ne kadar gübreleme yapıyorsunuz?"

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?

Nisan başında sulama.

Her şeyden önce bahar aylarında, Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?dediğimiz zaman öncelikle bahçenizin ve toprağınızın yaza hazır olduğundan emin olmalısınız. Kış mevsiminden kalma dökülmüş yaprakları ve ölü çimleri sezon başında temizlemek, estetik görüntünün yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı atacağınız ilk adım olacaktır, uzmanları söyle LivinGreen. Bunun yanı sıra ay ortasında, varsa bahçenizdeki gülleri budamak, çapalamak ve gübrelemek gerekir. Çim bakımı içinse amonyum nitrat uygulamak ve soğuktan zarar görmüş alanlara ara ekim yapmak, kurak bir bölgede yaşıyorsanız sulamaya başlamak yemyeşil bir bahçe için atacağınız ilk adım olacaktır.

Sera ve iç mekan bitkileri de şu anda büyüme safhasındalar; bu nedenle onları Ekim’e kadar düzenli olarak gübrelemeyi unutmayın. Yeşil bitkiler için bir yeşil bitki besini ve çiçek açan bitkiler için bir çiçek açan bitki besini kullanın; ikincisi çiçeklenmeyi teşvik etmek için daha fazla fosfor içerir.

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?

Nisan başında gübreleme.

Önemli: Lahana, soğan ve havuçlar çiftlik gübresiyle yeni gübrelenmiş yüzeylere ekilmemelidir. Bu bitkileri bu alanlara yalnızca bir sonraki yıl ekin. Bazı çiftlik gübreleri, larvası bitkiyi tahrip edebilecek sinekleri çektiği için burada hassasiyet riski vardır.

bahçe peyzajı baharda nasıl olmalı

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı ?

NOT: Evimizi nasıl sürekli temizliyor ve temiz tutuyorsak aynısını bahçe için de yapmak zorundayız. Ancak elbette bahçeyi elektrikli süpürge ile temizlemek mümkün değil. Bahçe için gerekli temizlik malzemelerini, kolay erişilebilecek ve temiz kalacak şekilde saklamaya özen gösterin. Çoğu insan bahçeyi temizliği süpürgelerini, kovalarını, hortumunu göz önünden kaldırmak için yalapşap şekilde bir dolabın içine tıkmayı tercih edebilir, ardından da bu dolapta tozdan, kirden, rutubetten böcekler üremeye başlayabilir, örümcek ağları kapar.

Dolabı açtığınızda toz, toprak, küf, pas parçaları etrafa yayılır. Sırf o manzarayla karşılaşmamak için insanın temizlik yapma isteği kaçar. Bu nedenle, temizlik araçlarınızı her defasında muntazam şekilde yerleştirmeye ve bunları depoladığınız alanları da temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

Yoksa önce bahçe temizliği gözünüzde büyümeye başlar, ardından toz toprak tutmaya başlayan bahçeyi kullanmamaya başlarsınız ve bir süre sonra bahçe, unutulmuş eski bir anı olarak evin bir parçası olmaktan çıkar. 

Bahar Aylarında Bahçe Bakımı ve Düzeni Nasıl Olmalı? Sorusunun cevabını bu yazımızda umarım açıklamış olduk :)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.